Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Firmabil - For bedriften

Det er ikke uten grunn at Audi er en ledende leverandør i premium segmentet. For deg som kjører i tjeneste er
bilen en svært viktig del av arbeidsmiljøet. Vi vet at våre sjåfører og deres arbeidsgivere har ulike krav, og det
er nettopp derfor Audi har biler i ulike prisklasser og dekker ulike behov.


> Audi har et brett modellprogram og tilpasser vår løsning etter selskapets policy
> Audi tilbyr et sikkert og attraktivt førermiljø med høyt utstyrsnivå
> Audi har dedikerte folk som arbeider med næring og som har kompetanse på rådgivning og tilpasninger til ditt selskap og dets bilbrukere
> Audis sortiment dekker alle behov, og som ledende på ladbare hybrid biler, moderne effektive bensin og dieselmotorer, så er vi i stand til å tilby en optimal løsning for din bedrift.


Modellutvalg
Hvilken modell passer for ditt selskap og dine bilbrukere? Vårt modellspekter er både bredt og omfattende, og vil
dekke alle selskapets ulike behov.
> Se alle modeller her

 

Audi tilbyr bedriften løsninger skreddersydd for de ansatte som mottar
bilgodtgjørelse i stedet for firmabil.
Mange selskaper tilbyr i dag godtgjørelsesordninger til de ansatte som erstatning for en firmabilløsning. Uansett hva som måtte være best tilpasset for ditt selskap, så har vi løsninger tilpasset for dette.


Ved bilgodtgjørelse, i likhet med alle andre godtgjørelser, kan arbeidstaker og arbeidsgiver fritt avtale hvordan godtgjørelsen skal dekkes. Normalt er det slik ved en godtgjørelsesordning, at selskapet enten betaler en fast billønn/godtgjørelse, utbetaler i henhold til statens satser eller kombinasjon av de nevnte. Felles for alle løsninger er at bilbruker selv for å sikre seg at godtgjørelsen ikke blir trekkpliktig, bør dokumentere yrkeskjøringen ved bruk av en godkjent kjørebok. Det understrekes at det lovmessig ikke er et krav om å føre en slik kjørebok, men at dette er å anbefale da skattemyndighetene vil kunne kreve en omfattende dokumentasjon for å godkjenne yrkeskjøringen.


En kjørebok/dokumentasjon må fortløpende og daglig registrere bruken av bilen og yrkeskjøringen. Den må angi utgangspunktet for dagens kjøring, hvilket firma, byggeplass eller lignende som er besøkt, hvor kjøringen avsluttes og kjørelengden ifølge kilometertelleren. Det totale antall kilometer må minst hver måned avleses fra kilometertelleren.
I den siste tiden er det kommet en rekke elektroniske kjørebok løsninger på markedet, som gjør føringen, kontrollen og dokumentasjonen både mer nøyaktig og enklere.


Bilgodtgjørelse utbetalt for kjøring i tjeneste (yrkesreise) er i utgangspunktet skattefri (inntil statens satser).

 

Arbeidsreise defineres som reise mellom hjem og fast arbeidssted eller mellom faste arbeidssteder og er dermed privatkjøring. Bilgodtgjørelse for arbeidsreiser regnes som skattepliktig inntekt fullt ut.


Satsene for skattefri bilgodtgjørelse etter statens reiseregulativ og Skattedirektoratets forskuddsvedtak fra
01.01.2015:
• 1 - 10 000 km: kr 4,10 pr. km (Tromsø 4,20 pr. km)*
• > 10.000 km: kr 3,45 pr. km (Tromsø 3,60 pr. km)
• El-bil kr 4,20 pr. km


Tillegg for passasjer er kr 1,00 pr. km.
Tillegg for frakt av utstyr og materiell er kr 1,00 pr. km.
Tillegg for skogs- og anleggsvei er kr. 1,00 pr. km


* Skattefri kilometergodtgjørelse ved bruk av privat bil er (i 2017) 3,50 kroner per kilometer - uansett kjørelengde. Differansen mellom de to satsene betyr i praksis i 2017 at du skatter av de siste 60 ørene du får betalt per kilometer.

 

Bilhold
Audi har en rekke løsninger og konsepter som kan skreddersys etter selskapets behov og ønsker.


Enten du er et mindre selskap eller et stort konsern, så er behovet for oversikt, kontroll og tilpassede løsninger essensielt. I Audi tilbyr vi ditt selskap løsninger og produkter som har ett felles mål – vi skal gjøre ditt bilhold enklere og mer komplett ved å tilby alle løsninger fra samme sted. Det innebærer at vi skal kunne dekke ditt behov enten det er innkjøpsordninger og avtaler, finansiering, service og vedlikehold, avgifter, samlefakturering, rapportering etc. Vi har ulike produkter vi tilbyr næringskunder i samarbeid med Audi Financial Services og våre
Audi-forhandlere.
> Se mer informasjon


Audi billån
Med Audi Billån tilbyr vi lånefinansiering med løpetid på inntil 10 år og fleksible nedbetalingsordninger.
I tillegg kan vi tilby:
> Lån med 100 prosent finansiering
> Lån med restgjeld
> Tilpasset løsning for den som kjører mye


Det er opp til deg om du vil ha lån med restgjeld til forfall ved avtaleperiodens utløp, eller fullstendig betale ned lånet gjennom de månedlige innbetalingene. Høy kontantandel gir lavere rente. Husk å tilpasse nedbetalingen i henhold til bilens verdifall.


> Les mer om billån fra Audi


Audi leasing
Ønsker du derimot ikke å binde opp egenkapital i bilen er Audi Leasing produktet for din bedrift. Du betaler en månedsleie, og kan i stedet bruke penger på bedriftens kjernevirksomhet.


Andre fordeler er:
> Ingen bruktbil til besvær. Når leieperioden tar slutt, returnerer dere bare bilen, og tar ut en ny bil om ønskelig
> Full bruksrett til bilen i avtaleperioden
> Minimumsperiode for leasing er 36 mnd
> Leasingleien inkl mva, utgiftføres i takt med verdifallet på bilen


Når du leaser en bil hos Audi Financial Services, så kjøper vi bilen hos en Audi-forhandler. Dernest leier vi denne bilen ut til din bedrift. Sikkerheten ligger i bilen, mens din bedrift disponerer bilen mot et månedsbeløp beregnet ut fra bilens verdi, leieperiodens varighet og beregnet kjørelengde.
> Les mer om finansieringsløsninger


Audi leasing Plus
Audi Leasing Pluss er for deg som ønsker å inkludere flere produkter i din leasingkontrakt, men motta kun én samlefaktura i måneden med disse utgiftene spesifisert. Produktene du kan legge til er:
> Drivstoffavtale
> Forsikring
> Serviceavtale
> Service- og vedlikeholdsavtale
> Dekkhotell


Som Leasing Pluss-kunde oppnår din bedrift:
> Spart tid - alle kostnader er spesifisert på én faktura
> Enkel kostnadskontroll
> Rabatt ved inngåelse av drivstoffavtale


Hvilke fordeler får ditt selskap med vår håndtering, administrasjon og finansiering gjennom vår løsning?
> Én faktura - Alle bilkostnader samlet på en faktura
> Én kontaktperson - Alle storkunder får en fast kontaktperson
> Forutsigbarhet - Kun fakturering av reelle kostnader
> Bilpolicy - Hjelp til å utvikle en intern firmabilpolicy
> Drivstoffkort - Rabattavtaler og kort fra Circle K, Shell og Esso
> Finansiering og administrasjon av samtlige bilmerker


Biladministrasjon
Med biladministrasjon levert av Audi Financial Services har du full kontroll på bilene og kostnadene. Audi Financial Services har utviklet et eget biladministrasjonsprogram som hjelper deg å holde orden på bilparken din, det være seg kjørte kilometer, liter drivstoff og når de ulike kontraktene skal termineres. Systemet egner seg best for deg med 10 biler eller flere.


Biladministrasjon fra Volkswagen Møller Bilfinans står for fleksibilitet og enkelhet. Biladministrasjon er et komplett og integrert produkt, bestående av finansiering, tilleggstjenester og støtte til løpende fornyelse og drift av bilparken. Vi skreddersyr en biladministrasjonsavtale for å dekke dine ønsker og behov. Vår målsetning er å gjøre bilhverdagen til våre kunder enklere og mer oversiktlig.


Tilleggsprodukter/–tjenester
Et komplett bilhold strekker seg forbi bilen og finansieringen. For at bilen skal være operativ og funksjonell i det daglige arbeidet er det nødvendig med komplementære tjenester. Vi tilbyr et bredt spekter av tilleggstjenester.


Eksempler på dette kan være:
> Forsikring

> Service- og vedlikeholdsavtale

> Dekkhotell

> Kjørebok

> Drivstoffkort

> Bombrikke

> Fleetweb


> Se film om Fleetweb
> Les mer om biladministrasjon


Bilpolicy
En kostnadseffektiv drift av bilflåte krever kunnskap og regelverk. Mange selskaper bruker ikke tid på dette, og konsekvensen kan fort være at selskapet mister kontroll over bilholdskostnader, og derigjennom gi et økt bidrag til uforholdsmessig høye totalkostnader for bilparken. En effektiv og god bilpolitikk i selskapet er et verktøy for å sikre kontroll og oversikt over bilflåten. Vi i Audi har laget et eksempel på en slik policy som kan lastes ned og tilpasses din virksomhet.
> Last ned eksempel på kontrakt